CoronArt

CoronArt: Impressies van een lockdown

Ineens zat iedereen thuis. Vanaf 15 maart werd Nederland hard geconfronteerd met het Covid-19 virus, oftewel Corona. De persconferenties werden door miljoenen bekeken en angstvallig werd er afstand gehouden. Dat deze bijzondere situatie iets met mensen doet, is duidelijk. Wat dit precies bij beeldend kunstenaar Erik de Boer teweeg heeft gebracht, laat hij zien in zijn tentoonstelling ‘CoronArt’.

De werken zijn gebaseerd op de stroom aan beelden die ineens in ons leven verschenen. Zoals vermoeid zorgpersoneel of samenzweringstheorieën die wereldwijd aandacht kregen. Ook de manier waarop de lockdown ons dagelijks leven heeft beïnvloed, is een inspiratie geweest voor de beelden. Voor zijn werken heeft De Boer diverse materialen gebruikt, zoals papier maché, glas, hout en piepschuim.


Naast nieuw werk is tijdens CoronArt ook eerder gemaakt werk te zien, dat qua beeld en boodschap goed aansluit bij dit thema.


De expositie CoronArt is van vrijdag t/m zondag, van 13u t/m 17u gratis te bezoeken in de Sluisfabriek, Tussendiepen 6 te Drachten.


Openingsweekend
Op 15 en 16 augustus is er van 10u tot 17u uur het Sluisweekend in de Sluisfabriek. Een speciale kick-off van de expositie met muziek, poëzie en een grote speeltafel voor de kinderen. Ook zijn de ateliers van de andere kunstenaars in het pand te bezichtigen en is er nog veel meer moois.

Over de locatie:
De expositie staat in een van de grote fabriekshallen van de indrukwekkende voormalige machinefabriek N.V. Sluis; ook wel de Sluisfabriek genoemd. Het is een gemeentelijk monument van Drachten. De Sluisfabriek is recentelijk een culturele broedplaats geworden waar tal van kunstenaars atelier houden. Er worden ook zakelijke bijeenkomsten en culturele evenementen gehouden.

(Foto’s: Maurice Hamming)