Een Waging Pogen

Dichter en kunstenaar Erik de Boer gaat zijn tweede dichtbundel genaamd Een Waging Pogen publiceren. De bundel wordt feestelijk gepresenteerd op zaterdag 27 november om 16:00u in café Marktzicht in Drachten. Een avond vol met poëzie en voordrachten van de Boer en andere dichters zoals Jan Ketelaar, Bram Zielman, B.O.D. en Pauperpoëzie.

Erik de Boer is beeldend kunstenaar en performer. Qua gedichten en voordrachten zou je hem een dadaïst kunnen noemen. Zijn gedichten zijn soms al begonnen voor het publiek het door heeft, of bestaan uit klanken, of heel veel of juist heel weinig tekst. Zijn gedichten zitten vol woordspelingen, beeldtaal, herhalingen en andere prikkelende elementen. Zijn performances zijn voor iedereen verschillend te ervaren en te interpreteren. Hij speelt graag met de verwachtingen van het publiek, zet men op het verkeerde been, aan het nadenken of houdt men soms graag een spiegel voor.

De bundel Een Waging Pogen is een bonte verzameling van Erik zijn recentste gedichten. Met een theatraal voorwoord, een titelgedicht met de hoop op ‘wredevereld’ en dadaïstische ontroerende en prikkelende gedichten verbaast en verrast deze bundel. Erik heeft iedere kaft stuk voor stuk met de hand gedrukt, de inhoud met een typemachine getypt en elke bundel zelf gebonden. Met deze unieke bundel gaat Erik maar u ook werkelijk Een Waging Pogen. De Boer is een echte performer. Sommige gedichten moet je hem zien voordragen.

Jan Ketelaar is potzenmaker en woont en werkt sinds 2005 in Drachten. Hij maakt serieuze grappen in staal en woorden en organiseert en advizeurt. Zijn beeld Wachten op Hoog Water op de dijk bij Holwerd is vrijwel zijn bekendste werk. Veel van Jan’s gedichten zijn te lezen op Facebook en in de bundel Van De Man Die Dacht. “Gedichten die soms tegen het sentimentele aan schuren, maar in hun zachte openhartigheid en eigen stijl op onverwachte momenten vaak raak schieten,” aldus Pim te Bokkel.

Bram Zielman alias Bramzes komt ook graag zijn ding doen. Hij is een groot liefhebber van de provo’s, waar hij het publiek graag mee in aanmerking brengt. Ook draagt hij eigen werk voor, al dan niet uit de bundels Veel Geluk en een Beetje Mzzl en Halverwege.

B.O.D. staat voor Beat, Outlaw en Dada. Het is een driekoppige eenheid bestaande uit Alwin van der Toorn (beat), Bert de Vries (outlaw) en Erik de Boer (dada). Met de zeer veelzijdige accordeon geeft Erik een extra dimensie aan de gedichten van Alwin en Bert die met hun gedichten en teksten dan weer woorden geven aan de klanken van Erik en zijn accordeon. Met zijn dadaïstische performance geeft Erik dit driekoppige literaire monster een derde stem.

Pauperpoëzie is een dichterscollectief die laagdrempelige en hoogwaardige voordrachten brengen in variërende samenstellingen in diverse stijlen. Van singer/songwriter tot theatrale dictatorschap. Het is dus elke keer weer een verrassing wie en wat er op de planken komt.

Kortom een zeer bruisende bundelpresentatie van de nieuwe bundel van Erik de Boer; Een Waging Pogen. Kom dat zien in Café Marktzicht. Zaterdag 27 november om 16u. Gratis entree!

Volg de ontwikkelingen van de bundel en het evenement via het FB-event: KLIK HIER!

%d bloggers liken dit: