Een Waging Pogen

EEN WAGING POGEN – De bundel

De bundel Een Waging Pogen is een bonte verzameling van Erik zijn recentste gedichten. Met een theatraal voorwoord, een titelgedicht met de hoop op ‘wredevereld’ en dadaïstische ontroerende en prikkelende gedichten verbaast en verrast deze bundel. Sommige gedichten zijn fonetisch geschreven, zitten vol herhaling of hebben een inleiding of instructie, wat te doen of hoe te lezen. Ondanks dat het hierdoor soms een script lijkt, is het toch een bundel geworden. Juist omdat het hierdoor soms een script lijkt, heeft Erik er ook een voorstelling van gemaakt.

Naast zijn tekstkunst is de bundel ook beeldende kunst: Erik heeft iedere kaft stuk voor stuk met de hand gedrukt, de inhoud met een typemachine getypt en elke bundel zelf gebonden.

Met deze unieke bundel gaat Erik maar u ook werkelijk Een Waging Pogen.

EEN WAGING POGEN – De voorstelling

Van zijn tweede dichtbundel ‘Een Waging Pogen’ heeft Erik de gelijknamige voorstelling gemaakt, die op het Fringe Festival Amsterdam in première ging.

Uit de bundel heeft hij gedichten gehaald die het beste bij zijn visie op de wereld passen. Hierin heeft hij enige lijn aangebracht en sommige gedichten theatraal uitgebouwd tot scenes, voor welke gedichten dat nodig was.

De voorstelling ‘Een Waging Pogen’ (poëtisch dadaïsme met een duif) is een wervelende spoken word performance met een dadaïstische interpretatie van de maatschappij. Op absurde wijze worden de welbekende witte man, het milieu en de algehele samenleving geobserveerd. Een energieke voorstelling waarin je vriendelijk wordt vervreemd. Een verkorte versie van de voorstelling heeft inmiddels ook op Festival Vers van De Mess in Harderwijk gestaan. De voorstelling is nog te boeken.


%d bloggers liken dit: