Performance

Het is maar net hoe je het beste je gevoel of mening kan uiten. Daarom maakt Erik naast zijn beeldende werken ook performances. Voorstellingen, performance art en voordrachten uit eigen werk staan hierbij centraal. Het publiek wordt aan het denken gezet, door ze met een absurdistische performance te prikkelen.

Voorstellingen
Zijn voorstellingen gaan over een bepaalde tijd, personen of maatschappelijke kwestie. De voorstellingen zijn montagevoorstellingen; een voorstelling samengesteld uit losse scènes in diverse speelstijlen met een rode draad.

Momenteel is hij werkzaam met zijn poëtische en dadaïstische voorstelling Een Waging Pogen. Voor meer informatie KLIK HIER!

Voordrachten
Zijn gedichten en spoken word performances zijn dadaïstisch absurd. Hij speelt graag met woorden, klanken, taal en de verwachtingen van het publiek. Grote maatschappelijke onderwerpen en kleine persoonlijke dingen observeert hij vanuit een ongebruikelijk perspectief. Hiermee prikkelt hij de toeschouwer en zet hij men aan het nadenken of op het verkeerde been; dit onder het mom van vriendelijk vervreemden. Zo laat Erik de mensen net op een andere manier naar zaken kijken.

‘(…) Zo had de Friese dichter Erik de Boer de lachers op zijn hand met een aantal voordrachten uit zijn eigen bundel Een Waging Pogen, waarin hij in een droogkomische podiumpresentatie zijn elastisch taalgevoel aan de dag legt. Na zijn (bewust) statische en lekker stugge performance (…)’ – 7 september in NRC over het Fringe Festival

Erik op jouw event?
Erik heeft al op meerdere festivals gestaan met zijn acts. Interesse om samen te werken? Neem gerust contact op.

%d bloggers liken dit: