Performance

Het is maar net hoe je het beste je gevoel of mening kan uiten. Daarom maakt Erik naast zijn beeldende werk ook performances. Voorstellingen, straattheater en voordrachten uit eigen werk staan hierbij centraal. Het publiek wordt aan het denken gezet, door ze met een absurdistische performance te prikkelen.

Voorstellingen
Zijn voorstellingen gaan over een bepaalde tijd, personen of maatschappelijke kwestie. De voorstellingen zijn montagevoorstellingen; een voorstelling samengesteld uit losse scènes in diverse speelstijlen met een rode draad.

Straattheater
Zijn straattheater bestaat uit een rondlopend absurd personage met een melancholisch karakter. Het is een vreemd wit mannetje in pak; een soort mimespeler, die vanuit reactie/interactie de dialoog aangaat met het publiek. Soms met accordeon voor serenades. Soms met een grote Engelse koffer. Het is een uitbeelding van de zinloosheid en kwetsbaarheid van status en macht.

Voordrachten
Zijn voordrachten zitten op de grens van performing art en absurdisme met een dadaïstisch karakter. Hij stelt zich voor en blijft vervreemd en peinzend zijn naam uitspreken, onderzoekend en vergelijkend op klank en woord. Dit blijkt vervolgens zijn eerste gedicht te zijn. Vervolgens een gedicht met een zeer lange en persoonlijke inleiding die uiteindelijk totaal geen woorden heeft. Het gedicht Een Man Die Iets Achter In Zijn Keel Had, waarin hij vrij direct iets achter in zijn keel krijgt en dan weg probeert te krijgen, wat het gedicht dus is. En zo nog tal van literaire vervreemdingen.

Het zijn prikkelende gedichten zonder inhoud. Hiermee zet Erik de toeschouwer op het verkeerde been en aan het nadenken. Hij geeft zo de absurde wereld op een dichterlijke en minstens zo’n absurde manier weer.

Erik op jouw event?
Erik heeft al op meerdere festivals gestaan met zijn acts. Interesse om samen te werken? Neem gerust contact op.

%d bloggers liken dit: